Als je al een bestaande woning bezit betekent dit doorgaans dat je overwaarde hebt opgebouwd in jouw huidige woning. Hoe ga je hiermee om als je een andere woning gaat kopen? Ben je verplicht om deze overwaarde volledig dan wel deels in te brengen in jouw nieuwe woning?
En wat is verstandiger? Eerst de eigen woning verkopen en daarna de nieuwe woning kopen? Of is het verstandiger om het andersom te doen?
Hoe zit het met de verhuisregeling? Kan ik mijn huidig rentecontract meenemen naar mijn volgende woning? Is dat verplicht of verstandig om te doen?
Dit zijn zoal vragen die bij een doorstromer (iemand die al een eigen woning heeft en besluit een andere woning te willen kopen) heeft. Doordat de fiscale wetgeving rondom een hypotheek van tijd tot tijd wijzigt komt bij een doorstromer andere, vaak complexere zaken, om de hoek kijken. Een lage hypotheekrente is een. Maar als de hypotheek niet goed is vormgegeven waarbij bepaalde fiscale zaken "vergeten" worden mee te nemen, dan kan dat grote financiële verrassingen met zich meebrengen.
Voordat we een advies uitwerken willen we daarom weten hoe jullie hypotheekverleden is opgebouwd alvorens we tot een advies komen. Dat kan soms velen duizenden euro's uitmaken. Jo(uw) Advies vraagt veel informatie van haar relaties op. Dat doen we om het best mogelijke advies te kunnen uitbrengen.